Žurnalistų vėliavos – ant aukščiausio Europos kalno Monblano

pagal | 2013/07/23
Gerimantas statinis su LŽS vėliava ant Monblano

Gerimantas Statinis su LŽS vėliava ant Monblano

Liepos 16 d. 7.15 val. virš aukščiausio Europos kalno Monblano 4810 m suplevėsavo Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) bei LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliavos, kurias su kolegomis į šį kalną užnešė žurnalistas, keliautojas Gerimantas Statinis. JIs ir pranešė šią džiugią žinią.

Ištrauka iš Gerimanto Statinio dienoraščio:

„Viršuje, kuomet deguonies trūksta, žmogus tampa pusiau zombiu, sulėtėja ne tik judesiai bet ir mąstymas, norisi miego ir pasidarai viskam abojus… Lipant stačia ketera, jeigu ne išmintas takas, reikėtų susirišti, tačiau į tai nekreipiame dėmesio ir einame palaidi… Kopiame kiekvienas savo tempu, aš velkuosi kažkur gale, tačiau dėlto nepergyvenu…

Pasiekus viršūnę visi glėbesčiuosi, tarsi patekę į rojų, aš iš to grožio net susigraudinu – oras toks vaiskus ir aplinkuje matosi neaprašomi ir neapsakomi toliai. Jaučiamės „pateptaisiais”, kuriuos kalnas įsileido, o mintyse skamba Salomėjos Neries citata: „O baltieji kalnai, o baltieji kalnai, nusilenkt aš Jums kaip dievams atėjau”.

2009 metų vasarą LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava plevėsavo Tian Šanio kalnuose, dalyvauta Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Gedimino Akstino viršūnės 50-čiui paminėti ekspedicijoje. Buvo įkopta į tris viršūnes: Gedimino Akstino 4250 m, ir naujas – Dotnuvos 4277 m bei 4711 m Lietuvos 1000-čio viršūnes. Kitos grupės keliavo po Ukrainą bei Karaliaučiaus kraštą, o metų renginio kulminacija buvo „Metų avies” nominacijos. Klubo dienoraštyje Prezidentas Valdas Adamkus keliautojams palinkėjo sėkmės ateities planams.

LŽS Kelionių ir pramogų klube, įsikūrusiame 2007 gegužės 16 d. jau yra trisdešimt aštuoni nariai. Jo veikloje gali dalyvauti visi norintieji, be balsavimo teisės, kaip įrašyta klubo nuostatuose. Klubo narių tikslas – organizuoti laisvalaikį ir pramogas, rengti pažintines išvykas po Lietuvą ir populiarinti kraštotyrą. Žodį „pramoga” klubiečiai suvokiame kaip naudingą laiko praleidimą ne tik sau, bet ir juos supančiai aplinkai, pirmiausia – gamtai. Didžiausia vertybė – žmonės, juos atrandi dažniausiai kelionėje, todėl mes kartu ir ieškotojų bei atradėjų klubas. Taip pat klubas rengia tikslines ekspedicijas, konkursus, yra įsteigęs tarpukario keliautojo ir žurnalisto Mato Šalčiaus premiją už geriausią kūrybinę veiklą kelionių tema.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *