Ar Seimo narei N. Venckienei skirtas blogas gali vogti? Vagia tai tikrai

Kažkaip netyčia šiandien radau mano pavogtą tekstą, kurį be mano sutikimo įsidėjo www.neringavenckiene.com. Kadangi su šia politike ir jos pasekėjais bei garbintojais neturiu nieko bendra, o jokios teisės skelbti savo komentarą to blogo administratoriams nedaviau, todėl vertinu šią vagystę labai paprastai – Seimo narės Neringos Venckienės veiklą nušviečiantis blogas vagia autorinius tekstus.  Ir tai daro su tos pačios Seimo narės vardu greta pavogto teksto. Įdomu, ką apie tai galvoja teisininkės diplomą turinti ir net teisėja dirbusi, tačiau dabar nuo teisingumo iš Lietuvos pabėgusi Seimo narė?

13 komentarų

  1. Dainius Radzevičius

    Citavimas ir viso teksto kopijavimas nėra tapatu. Ir autoriaus bent atsiklausti dera. Bet tema net kita – juk ne aš teisėjos seimanarės blogui turėčiau tsi aiškinti. Tad autorių teisių prasme tai yra vagistė. Tik tiek. Apie etiką ˇvia sunku apskritsi kalbėti.

    Atsakyti
    1. ŠS

      Juokauji, Dainiau. 😀 Atsiklausiti reikėjo? Reikėjo. Pritarčiau jei situacija būtų, tik gražus pašnekesys apie orą.
      Bet čia kalba apie „laisvą žodį” ir” skaitomiausius „ekspertus . Kodėl jie skaitomiausi? 😀

      Atsakyti
      1. ŠS

        Man Dainiau labai, patiko tavo emocija ir žodis ,” vogti”. Jaučiuosi esanti arčiau tavo „dūšios”. 😀
        Kitaip? Kitaip atrodė, kad atsiguli su žurnalistikos etikos kodeksu ir atsikeli, neleisdamas net saviškiams
        suknarkt. Na nebent etiškai 🙂

        Atsakyti
        1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

          ŠS, kai paimi svetimą daiktą savininko neatsiklausęs, tai vadinama vagyste 🙂 Lyg etiška ir lietuviška 🙂

          Atsakyti
      2. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

        Supratau, kad yra tie, kuriem leidžiama imti viską, ko tik užsimano, nes jiems taip norisi? 🙂

        Atsakyti
        1. ŠS

          tai jau taip. Aš tai tikrai negalėčiau net vištos pavogti, nes gaučiau kokius penis metus kalėjimo. Todėl ir nesinori 😆 Bet yra tokių, kurie milijonus išvaisto ir nieko, vėl nori. 😀 Tokia tai teisinė valstybė.

          Atsakyti
  2. qwerty

    Dainiu į kolekciją, kuomet skaitys paskaitas žurnalistams šiandienos internetinio Lietuvos Rytas vieno straipsnelio paruošto BNS informacijos pagrindu pavadinimas: „Prienuose ant traukinio bėgių žuvo moteris”.
    Traukiniai Prienuose ir geležinkelio (kaiprašo žurnalistė -traukinio) bėgiai)

    Atsakyti
    1. Adefagija

      Qwerty, ar aš turiu teksto suvokimo, ar tu turi teksto rašymo problemų?
      🙄

      Atsakyti
    2. Dainius Radzevičius

      qwerty, gal ir geras apie traukinį Prienuose 🙂

      Atsakyti
  3. Marius

    Faktas, kad rusena abipusio neigimo ugnelė. „Paniatkės” skiriasi. Kiekvienas instinktyviai saugo ir gina savo „paniatkes”. Tik kokios „paniatkės” gali pretenduoti į etaloną? Pavyzdžiui, yra toks veikėjas Giedrius Drukteinis, tai jis nesikuklindamas pats save išstato etalonu ir brėžia ribą, vienoje pusėje jis etalonas, o kitoje visi kiti, kurie turėtų lygiuotis į etaloną. 🙂
    Dainius etalonu išstato žurnalistų etikos kodeksą, kiti mato beviltiškumą kovoti su neteisybe apsiribojus žurnalistų etikos kodeksu.

    Atsakyti
  4. qwerty

    „‘NERINGAVENCKIENE.COM’ informacija gali būti laisvai naudojama visais įmanomais būdais, skelbiama bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis, nurodant informacijos šaltinį ir kiekvieną kartą apie tai informuojant el. paštu neringa.venckiene@gmail.com © 2012 http://www.neringavenckiene.com

    Dainiau, tave, tikiuosi taip pat bent jau informavo e-paštu?

    Atsakyti
    1. ŠS

      Dainių informavo ir ne neringos com.( ne netyčiom Dainius aptiko). Blogiausiai ne tai kas ką pasakė ar paraše,bet tai kad „bildukai” nešioja.
      Tie”bildukai” man patys šlyščiausi. Dar pakurstė „Dainiau, žiūrėk, žiūrėk būk atidus tavo tekstą ta Venckienė pavogė”. 😆

      Atsakyti
  5. ŠS

    Dainiau, bet pas tave bloge tas tekstas yra. 🙂 Reiškia nepavogė. Tiesiog gal labai norėjo pakomentuoti, nenorėjo tavo minčių iškraipyti. Aišku galėjo ir čia pakomentuoti. Bet turbūt parašei apie svarbius dalykus, jei toks dėmesys. 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *