Išpuolis prieš Kaišiadorių laikraštį „Atspindžiai”. Priežastys? Gal politika, gal žurnalistika?

pagal | 2016/09/16

Šiandien 15min.lt ir kolegė Julija Kirkilienė man pranešė, kad Kaišiadoryse buvo įsilaužta į laikraščio „Atspindžiai” redakciją ir pagrobti bei sugadinti kompiuteriai.

Šio laikraščio leidėjas Mindaugas Šimkūnas šiemet kandidatuoja į Seimą su Lietuvos sąrašu. Laikraštį „Atspindžiai” jis leidžia jau dvidešimt metų. Nuo pat laikraščio įkūrimo 1996 metais jis buvo ir yra leidėjas.

Artėjant rinkimams toks įvykis ne tik susilaukia didelio dėmesio, bet ir kelia įvairias versijas bei spekuliacijas dėl priežasčių, kodėl įvykdytas toks išpuolis prieš redakciją. Priežastys galimos politinės, dėl žurnalistinės veiklos, kerštas dėl asmeninių priežasčių, vagystė. Gal ir kitos. Bet kuriuo atveju neramina pats faktas. Galima tik pasidžiaugti, kad nenukentėjo nė vienas redakcijos darbuotojas ir tai nebuvo taip pavojinga kaip Šalčininkuose, kur buvo šių metų pradžioje apšaudyta „Šalčios žinių” redakcija.

labai tikiuosi, kad teisėsauga ėmėsi aktyvių tyrimo veiksmų ir įtariamieji bus greitai nustatyti. O tada jau belieka teismas, kur būtų išaiškinti visi motyvai. Žinoma, redakcijos darbuotojams norisi palinkėti stiprybės ir sėkmės savo darbe.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *