Žaidžiame demokratiją rajonuose? Kai kam tai tik žaidimas. Pavojingas žaidimas

pagal | 2016/09/16

uzvaldytas-laisvas-zodis-sakiuose

Šiandien  kolegos iš Šakių „Valsčiaus” redakcijos pranešė apie išskirtinį atvejį. Tiksliau, atvejis gal ir neišskirtinis, bet jų reakcija tikrai principinga ir svarbi – viešai paskelbė apie bandymus perimti laisvą spaudą ir sunaikinti nepriklausomą žurnalistiką.

Kol kas nesinori spekuliuoti detalėmis, bet pats pareiškimas „MUS BANDĖ NUPIRKTI” labai svarbus ir vertas viešos reakcijos. Ir ji jau yra. Geriau už kolegės Giedrimės Didžiapetrienės straipsnyje „Užvaldytas laisvas žodis reiškia demokratijos mirtį” išdėstytas mintis ir nepasakysi. Todėl labai įdomu, kaip reaguos ne tik Šakių rajono žmonės, bet ir kitos Lietuvos nevyriausybinės organizacijos, valdžios institucijos. Nuoširdžiai tikiuosi, kad principingą poziciją gali pateikti ir asocijuotos žiniasklaidos organizacijos.

Apie tai, kaip Lietuvos regionuose užvaldoma ir valdoma dalis žiniasklaidos rašiau jau 2009 metais rašinių cikle „Žaidžiame demokratiją”. Vieną iš tokių tekstų apie Širvintų rajoną tada paskalbė ir diena.lt. Bjauri situacija jau tada buvo ir Švenčionių rajone. O dabar ir Šakių rajonas. Dar vienas skaudulys ir dar viena demokratijos pamoka. Panašu, kad redakcija tą pamoką išmokusi – ginti savo vertybes reikia drąsiai. Bet demokratijos pamokų dar neišmoko tie, kam spauda yra tik įrankis.

mus-bande-nuoriskti-valscius

nerijus-naujokaitis-su-valsciaus-apdovanojimu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *