Kokį visuomeninį transliuotoją turėsime ateityje – nepriklausomą ar politikams paklusnų?

pagal | 2018/10/30

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Vytauto Didžiojo Universitetas Kaune organizuoja viešą diskusiją apie tai, kokios visuomeninio transliuotojo norime mes. Diskusijos pradžia – 17 valandą.

Kaip žinia, Seimo laikinoji Komisija, kurią sudarė iš esmės tik valdantiesiems priklausantys Seimo nariai, tyrė LRT veiklą ir jau pateikė savo išvadas bei pasiūlymus dėl visuomeninio transliuotojo pertvarkymo. Jei tai būtų patvirtinta Seime, galimai būtų keičiamas ir LRT valdymas, o politikų įtaka visuomeniniam transliuotojui žymiai padidėtų. Kaip tai atsilieptų LRT kuriamoms laidoms, ar išliktų nepriklausoma žurnalistika? Tai tik keli rūpimi klausimai.

Todėl šiandien kviečiame kauniečius į viešą diskusiją, kurioje dalyvaus prof. Egidijus Aleksandravičius, prof. Auksė Balčytienė ir kiti VDU bendruomenės nariai, žurnalistai Vidas Mačiulis ir Brigita Sabaliauskaitė, kiti visuomenės atstovai. Į diskusiją pakviesti LRT vadovai taip pat žadėjo dalyvauti. Tai jau patvirtinto LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir LRT Tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis..

 

Diskusijos vieta: Vytauto Didžiojo Universitetas, V. Putvinskio g. 23, 106 auditorija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *