Pokalbiai apie žurnalistiką #5. Dovydas Pancerovas norėtų įkvėpti jaunus žmones rinktis sunkesnį kelią

pagal | 2020/02/27

Su naujienų portalo 15min.lt žurnalistu Dovydu Pancerovu susitikome jo redakcijoje. Pokalbiui apie žurnalistiką prie kavos turėjome puikią progą – tą pačią vasario dieną Dovydas šventė savo gimtadienį.

Todėl gurkšnodami skanią kavą pabandėme kalbėtis ne tik apie žurnalistiką, politikus ar verslą. Apie tai tikrai daug galima sužinoti knygoje „Kabinteas 339”. Nors kalbėdamas apie politikus Dovydas prisipažino, jog po ne vieno atlikto žurnalistinio tyrimo jis pats suprato, kokie visgi paprasti yra svarbius sprendimus priimantys žmonės. Kartais net primityvūs. Todėl atlikęs ne vieną kruopštų tyrimą jis su kolegomis suprato, kad kartais žurnalistai visgi pernelyg giliai kapstė. Viskas buvo žymiai paprasčiau ir banaliau.

Pakalbėjome ir apie gyvenimo vertybes. Dovydas atvirai sako, kad jo kartos žurnalistams (ir ne tik jiems) šalies Konstitucija yra labai svarbus dalykas. Ir tai, jog Konstitucijos diena nėra laisva diena Lietuvos žmonėms rodo mūsų politikų požiūrį į šio svarbaus dokumento vertybes. Todėl Dovydas atvirai prisipažįsta, kad rašydamas su kolege Birute Davidonyte knygą „Kabinetas 339” jis norėjo įkvėpti kitus žmones ir jiems parodyti, kad galima padaryti žymiai daugiau, nei leidžia šiandieninės kiekvieno iš mūsų galimybės.

Visą pokalbį galite pažiūrėti ar paklausyti paspaudę šią nuorodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *