Pokalbiai apie žurnalistiką #4. Liudas Dapkus: „Jokiu būdu nelaidokime spaudos, kaip žinių nešėjos”

pagal | 2020/02/07

Liudas Dapkus šiandien save vadina kūrėju. Naujausia jo knyga „Žuvis, kuri supainiojo duris” – tai Liudo išgyvenimų ir kelionių patirčių rinkinys. Ilgametę redaktoriaus ir žurnalisto bei profesionalaus kelionių vadovo patirtį turintis Liudas šiandien atvirai kalba apie didžiausią gyvenimo vertybę – laiką. Ir perspėja visus mus apie beprasmį šios vertybės švaistymą bei siūlo paprastų patarimų, kaip prasmingai išnaudoti savo gyvenimo minutes.

Liudas nuoširdžiai prisipažįsta, kad šiandien jį dirbtinis intelektas ir jo santykis su žmogumi ateityje domina labiau nei žiniasklaida ar netgi žurnalistika. Kelionių patirtis ir laisvo kūrėjo statusas jam suteikia žymiai daugiau galimybių nei jų turėjo dirbdamas net ir atsakingose pareigose bei vadovaudamas būriui žmonių.

Prieš daugiau nei dešimtmetį pasirodžiusio lietuviško žurnalo „Playboy” pirmuoju redaktoriumi buvo būtent Liudas. Šis gyvenimo eksperimentas jam iki šiol suteikė unikalios patirties ir padėjo pažinti specifinį lietuvių mentalitetą. Apie tai Liudas atvirai kalba šiame interviu. Na o kai kolegai teko vadovauti naujienų portalams lrytas.lt, 15min.lt ar dirbti kitose žiniasklaidos priemonėse jis išmoko daugybę gyvenimo pamokų, kurias geriausiai iliustruoja padarytos klaidos. Apie baimę suklysti ir mūsų reakcijas į gyvenimo ar veiklos klaidas Liudas pasakoja įterpdamas biblines tiesas. Tačiau vertingiausia, ką šiandien gali patarti Liudas, bus pasakyta be jokio pamokslavimo ar moralizavimo. Tiesiog kaip palinkėjimas. Gero klausymosi 🙂

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *