Virtuali "Respublika" keičia virtualias "Vakaro žinias". Kodėl?

pagal | 2009/05/15
www.respublika.lt erdve dalinasi "Respublika" ir "Vakaro žinios"

Šiandien internete surinkus www.vakarozinios.lt staiga atsidarė www.respublika.lt.

Dienos tema – Vitas TOMKUS: „Šunaujos balsas į dangų nebeina”.

Tik vienas klausimas liko. Kodėl internete anksčiau buvusios „Vakaro žinios” patapo „Respublika”? Atsakymas gali būti ir labai paprastas – abu laikraščiai yra kaip dvyniai. Jų tėvas ir motina yra tas pats. Ir skandalingas temas abu mėgsta. Todėl kartais gali ir supainioti.

Bet kuriuo atveju Vitas Tomkus šiandien kelia labai daug klausimų apie Dalią Grybauskaitę. Man patinka, kai spaudoje keliami klausimai, o ne peršami atsakymai.

Tiesa, paskaitęs publikaciją apie LRT direktoriaus ir „Respublikos” fotografo konfliktą, supratau, kad esu dar ir blogas bei vadovauju blogai organizacijai – Lietuvos žurnalistų sąjungai. Nes neginu „Respublikos” žurnalisto konflikte su LRT direktoriumi.

Galiu patikslinti, kad giname visus LŽS narius ir net ne narius, jei jie kreipiasi pagalbos ir paaiškina bent jau nuo ko ir kaip nori gintis. Tačiau „Respubilkos” fotografas nei prašė pagalbos, nei skambino, nei informavo apie planuojamus ieškinius. Žodžiu, esu kaltas. Ir blogas. Juo labiau, kad neparašiau jokio pareiškimo bylos nagrinėjimo teisme dieną. Apie tokį mano menamą pareiškimą mane informavo „Vakaro žinių” korespondentas Ignas Jačauskas. Man paskambino ir klausia, kaip galėčiau pakomentuoti kažkokį savo pareiškimą, kurį neva kažkur išplatinau. Kadangi tokio neplatinau, paklausiau apie ką jis kalba. Tuomet gavosi, kad esu kaltas, jog neplatinau.

Žodžiu, ar taip blogai, ar kitaip – irgi negerai. Tai gal taip ir gerai.

3 komentarai

  1. Aurelijus

    aš čia nenusimanau, Jūs specialistas, pasakykit, ar Lietuvos įstatymai leidžia dergti kitus žmones ir dar viešai? yra kokių priemonių tai sustabdyti?

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Dergti tikrai negalima. Nei šmeižti, nei garbę, nei orumą, nei privatumą pažeisti. Bet kai kas tai daro. Dažnai žmonės nesigina. Ir jų negina kiti prokurorai ir pan. Pvz., net šmežto bylos yra numatytos kaip privataus kaltinimo bylas. tai reiškia, kad pats turi rinkti įrodymus ir į teismą juso tempti. Nei policija, nei prokurorai nepadės. Nes Lietuva nuėjo tokiu keliu, jog kiekvienas turi kariauti už save. O teisinis raštingumas daugelio žmonių mažas. Ir kultūra žiniasklaidos vartojimo žema. Pvz., skaito Vakaro žinias piktinasi, reaguoja ir vėl skaito. O jei nepatinka koks leidinys – tai neskaityk. Ir kitam pasakyk. Kas taip daro? Retas kas.

      Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *