Kodėl/už ką at(si)statydino generalinio prokuroro pavaduotojas?

pagal | 2011/02/24

Vakar Generalinė prokuratūra kukliai paskelbė nekuklią naujieną – atsistatydina generalinio prokuroro pavaduotojas Tomas Staniulis. Labai jau kuklai Generalinė prokuratūra viešai net nepateikia jokių aiškesnių argumentų ar paaiškinimų, kodėl taip įvyko. O paaiškinimai turėtų būti.

Keistai sukurtas tas pranešimas spaudai – lyg iš pareigų pasitrauktų koks prokuratūros vairuotojas ar ūkvedys:

„Generalinis prokuroras Darius Valys teikimą dėl pavaduotojo atleidimo, taip kaip numato Prokuratūros įstatymas, įteikė Lietuvos Respublikos Prezidentei. Generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas T. Staniulis ėjo nuo 2010 m. rugpjūčio 3 d. Prašymą atleisti iš generalinio prokuroro pavaduotojo pareigų jis pateikė savo noru dėl asmeninių priežasčių.”

Primenama, kad nuo 2006 iki 2010 metų T. Staniulis vadovavo Kauno rajono apylinkės prokuratūrai. Prieš tai tris metus dirbo Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroru, keturis metus – Prienų rajono apylinkės prokuratūros prokuroru. Tarnybą prokuratūroje pradėjo 1998 metais.

Žinoma, galima pagalvoti, kad prokuroro pasitraukimo iš pareigų „asmeninės priežastys” gali būti plačiau ir nekomentuojamos. Tačiau labai jau keistai sutampa šio pareigūno pasitraukimas su skandalinga istorija dėl transliavimo licencijos (ne)atšaukimo televizijai TV3.

Mano asmenine nuomone, ši istorija iš tiesų jau tapo politine. Tačiau vis dar viliuosi, kad reiklaingi teisiniai K. Krivicko laidų įvertinimai bus priimti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *