V.Valiušaitis siūlo „baltąją bangą“ žiniasklaidoje. Seniai reikėjo :-)

pagal | 2012/02/07

Kolega Vidmantas Valiušaitis daugelį metų ne tik dirba žurnalistu, bet ir gilinasi į visą žiniasklaidos pasaulį bei jo užkulisius, šiuo metu veda laidą „Žiniasklaidos anatomija” (Žinių radijas). Tačiau jo viešai pateiktas pasiūlymas apie „baltąją bangą” žiniasklaidoje – vienas progresyviausių pasiūlymų, kurį man teko matyti ar girdėti per pastaruosius 17 metų.

Skaičiau kolegos portale Delfi.lt paskelbtą pasiūlymą ir nuoširdžiai džiaugiausi – pozityvas ir pasiūlymai. To taip trūksta viešoje erdvėje:

„Iš apačios kyląs, ne iš viršaus nuleistas, tikras žiniasklaidos savitvarkos mechanizmas, mano supratimu, yra ne tik reikalingas, bet ir būtinas. Jis būtinas tai žiniasklaidos daliai, kuriai rūpi jos pačios reputacija, kuri brangina ir vertina profesinį meistriškumą, kuri gerbia savo auditoriją, kuri supranta, kad žiniasklaida, kaip galios centras, taip pat yra atsakinga už santykių tarp žmonių kokybę, visuomeninę atmosferą valstybėje, o tam tikra prasme – net ir už jos ateitį. Šitai žiniasklaidos daliai to reikia. Kadangi visiems Lietuvos valstybės piliečiams reikia civilizuotų tarpusavio santykių.

Reikalingas savotiškas „baltosios bangos“ sąjūdis žiniasklaidoje. Panašus į tą, kuris jau stebimas versle – socialiai atsakingo, visuomenei įsipareigojusio verslo sąjūdis. Kaip to siekti – jau kito straipsnio tema. Čia tik pridursiu, kad laisvas žmogus atsakomybės nebijo. Atsakomybės neturėtų bijoti ir laisva spauda.”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *