Televizijų reitingai: telikas – nesvarbu, svarbu, ką rodo!

pagal | 2009/07/13

LRT lenta

Šiandieninis LRT pranešimas skelbia, jog sekmadienį LTV buvo populiariausia televizija šalyje. Tikėjausi, kad tai vien televizijos darbuotojų ir vadovybės nuopelnas. Deja… Didelę auditoriją sudomino per LTV transliuota Prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracija. Todėl ačiū Jai už reitingą.

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos ceremoniją ir su ja susijusių renginių iškilmingą programą žiūrėjo daugiau nei 317 tūkstančių gyventojų. LTV liepos 12 dieną transliavo Seimo posėdį, skirtą Prezidentės priesaikos ceremonijai, šv. Mišias, skirtas Prezidentės inauguracijai, Lietuvos ginkluotųjų pajėgų rikiuotę ir paradą, Prezidentės inauguracijos apžvalgą, Prezidento rūmų perdavimo ceremoniją, dokumentinės apybraižos apie Dalią Grybauskaitę „Prezidentės portretas“ premjerą ir šventinį inauguracijos koncertą.

Viskas logiška. Žmonėms buvo pateiktas tikras geras ir laiko seniai patikrintas televizinis kokteiliukas. Jo sudedamosios dalys tokios – Super didelė/mega/ Žvaigždė (D. Grybauskaitė) ir jos vienos dienos realybės šou. Šiame šou buvo ir dainų, ir gražūs rūmai, ir karo atributikos. Net mišios buvo.

Tačiau, net ir turint Žvaigždę ar visą jų rinktinę bei gerą scenarijų, to tikrai negana. Reikia dar visa tai ir profesionaliai parodyti. Todėl galima tik pasveikinti visus LTV darbuotojus, nes transliacijose dirbo 62 kūrybiniai ir techniniai darbuotojai. Panašu, kad žiūrovas jų darbą įvertino labai teigiamai. O jei ir buvo kas ne taip, tai atleisti galima – juk ir oras buvo nedėkingas, ir šiaip visko gyvenime būna.

Ir nors LRT generalinis direktorius giriasi, kad „jau ne pirmą kartą matome, kad per svarbiausius istorinius įvykius žmonės renkasi tai, kas svarbiausia ir patikimiausia – Lietuvos radijo ir televizijos transliacijas“, įtariu, kad viskas buvo kiek kitaip.

Man atrodo, kad „jau ne pirmą kartą matome, kad per svarbiausius istorinius įvykius žmonės nesirenka – žiūri tuos, kurie rodo tuos įvykius”. gerai, kai tokie įvykiai nukrinta iš dangaus. Nes ekonominio sunkmečio metu nusamdyti tokio lygio Žvaigždes, parengti scenarijų, nupirkti dekoracijas ir dar nusamdyti tiek dalyvių būtų nepakeliama našta bet kuriam televizijos kanalui. Juolab nacionaliniam transliuotojui, kurio biudžetas nuolat mažėja kaip pernykštis tirpstantis sniegas.

Ačiū valdžios žmonėms už supratingumą, kad bent patys kurdami tokias programas ir jose dalyvaudami leidžia neišvaikyti dar ir tų likusių kūrybinių ir techninių darbuotojų. Kitaip visiesm gresia tik nemokamos atostogos.

Todėl belieka palinkėti valdžios žmonėms – dirbkite visą vasarą ir organizuokite kuo daugiau realybės šou. Bus ką rodyti. Tada ir dėl reitingų galės pakovoti visos televiizjos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *