Prezidentė kviečia bendromis jėgomis telkti tautą. Pirmyn!

pagal | 2009/07/24

Vakar susitikusi su kultūros , meno, sporto ir mokslo atstovais Prezidentė D. Grybauskaitė pakvietė bendromis jėgomis telkti tautą.

Prezidentūra rašo, kad buvo aptarta ateities Lietuvos viziją bei kultūros strategijos kūrimo perspektyvas. Deja, nei Prezidentė, nei kas kitas po minėto susitikimo nepasakė, kokia ta vizija. O juk tik turint tokią viziją galima jos siekti.

Kalbėdama apie šiandieninę sunkmečio paveiktą Lietuvą, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad norint kuo greičiau įveikti ne tik ekonominę, bet ir moralinę krizę, būtina sutelktomis pastangomis prisidėti prie valdžios ir visuomenės dialogo stiprinimo bei visuomenės telkimo.

Su tuo tikrai galima sutikti. Bet juk kariaujama dabar visais frontais: valdžia prieš žiniasklaidą ir atvirkščiai. Net valdančioje daugumoje skyla ažuolai ir grybai į frakcijas. Liberalai centre prieš liberalus sąjūdyje. Tai kur tas susitelkimas? O kultūra, menas ir sportas apskritai „šaltojo karo” sąlygomis gyvena jau daugelį metų. Kultūros žmones supriešino Kultūros ministerijos politika ir skirstomi pinigai. Juk kiekviena skovoja už save ir savo sritį, o ne už kulūrą apskritai. Nes nėra bendros vizijos.

O ką ir bekalbėti apie sportą. Vien ko verta futbolo ir krepšinio priešprieša? Jei net rajonų mokyklų direktoriai sprendžia, kokia aikštelė geriau – futbolo ar krepšinio. O kodėl nepadarius universalios?

Todėl linkėčiau pirmaiusiai tarpusavyje susitarti kultūros, meno ir sporto žmonėms. O valdžiai ir ypač ministerijoms baigti skaldyti šiuos žmones.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *