LRT žurnalistai atsiribos nuo politikos ir reklamos. Pagaliau

pagal | 2009/10/07
Lietuvos radijas ir televizija brangins žurnalistų gerą vardą

Lietuvos radijas ir televizija brangins žurnalistų gerą vardą

LRT neleis savo žurnalistams būti politikais ir dalyvauti komercinės reklamos kūrime naudojant savo vardą.

Spalio 6 dieną LRT Taryba nusprendė, kad žurnalistė, LRT radijo ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė iki lapkričio 1 dienos turi pasirinkti žurnalistiką arba politiką ir pareigas Vilniaus miesto savivaldybėje. Z. Kelmickaitė aiškiai pasakė, kad renkasi žurnalistiką. Mane tai nudžiugino. Ir net nelabai nuliūdino tai, kad ji pati mano, jog ji galėjo sėkmingai derinti savo pareigas savivaldybėje ir LRT. Bet ji paklūsta žurnalistikos etikos reikalavimams.

O štai televizijos laidos „Legendos” autorei ir vedėjai Aistei Stonytei dantų pastos reklama kainuos pusę jos honoraro. Taip informavo LTV direktorius Rimvydas Paleckis. Tokia buvo sutarties sąlyga. Bet ne tai esmė. Man Aistė pati pasakė, kad ji gailisi dėl šio poelgio ir daugiau taip nedarys ir nedarytų, jei laikas būtų atsuktas atgal. Be to, Aistė pati jau bandė nutraukti šią sutartį, tačiau reklamos gamintojai ir užsakovai nesutiko. Dėl Aistės džiaugiuosi.

Tačiau svarbiausia žinia kitiems žurnalistams yra viena – LRT žurnalistai privalo ir privalės atsiriboti nuo politikos ir netarnauti reklamos užsakovams. Jei norės dirbti LRT. Tai bus numatyta ir jų sutartyse.

3 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    O taip,
    Nežinau, kurį žurnalistų turi omenyje, kalbėdam,asapie diplomo trūkumą. Tačiau lietuvos įstatymai leidžia žmogui dirbti šį darbą ir be formalaus išsimokslinimo. Tai jau leidėjų problema, jei įdarbina beraščius. Ir vartotojas tokius turi ignoruoti.

    Kita vertus, LNk laidos anonsas buvo toks, kad net nežiūrėjau. Apie skerdynes kaune norėjęs diskututoi raigardas aiškino apie kažkokią informaciją iš pirmų lūpų. Absurdas. Pirmos lūpos – tai nukentėję, nusikaltėliai ir liudytojai. O ką iš jų pakvietė?

    Atsakyti
  2. o taip...

    dantų pastą reklamuoti žurnalistui gėdinga, o vadintis žurnalistu neturint jokio diplomo ir net gabumų, ne. keisti tie mūsų žurnalistai ir tie, kurie jiems moka pinigus… Nežinau, ar ką baigęs Musnickas, vakar žiovauti privertęs visus žiūrėjusius „sensacingą laidą iš pirmų lūpų” geriausiu laiku per LNK, bet kad nei teisėtais ar neteisėtais būdais įgyti diplomai (http://www.alfa.lt/straipsnis/10293829/?Miliute.ir.Siaurusevicius.universiteta.baige.nelanke.paskaitu=2009-10-08_07-19) talento „žurnalistui” ir jo „produkcijai” (tiksliau būtų chaltūrai) nepriduos

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *