LNK žinios primena tautai apie V. Adamkaus Boženą. Ar solidu?

pagal | 2010/02/03

Antradienį televizijos LNK žinių laidoje 18.45 val. ir net 22.00 val. prie kitų naujienų, pranešamų bėgančia teksto eilute, atsirado ir ypatingos svarbos įvykis:

„Prezidento Valdo Adamkaus asistentė B. Krasovskaja ištekėjo už apsaugininko.”

Greta šios naujienos taip pat atsidūrė ir Jungtinių Tautų informacija apie beveik 0,5 mln. žmonių, palikusių Haičio sostinę. Taip pat greta buvo ir naujienos apie Gvantanamo kalėjimą, kitus pasaulinius įvykius. Kuo čia dėta Božena? Matyt, LNK žinių tarnybos vadovai geriau žino, bet man atrodo, kad nė pagal vieną iš naujienų atrankos kriterijų ši žinia neturėjo pakliūti į rimtų žinių bloką. Juolab, kad ta ponia Božena nėra nei viešas asmuo, nei jos vyras toks nėra. O ir įvykis, švelniai tariant, tik privataus gyvenimo detalė. Detalė, kuri gali nusipelnyti LNK pramoginių laidų „Kakadu” ar „Dviračio žinios” dėmėsio. Bet tikrai ne pagrindinių žinių bloko.

Nors gal visai Lietuvai iš tiesų aktualu stebėti ponios Boženos gyvenimą?

5 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Raomonda, laai gerai pastebėjau ir kokius tris kartus perskaičiau, nes ta eilutė bėgo nuo pat žinių pradžios 😉

    Atsakyti
  2. Raimonda

    Mano supratimu, žiniose tokios naujienos neturėtų būti. Tam skirtos kakadu, superlt, dviračio žynios – daug jų pastaruoju metu yra. Tačiau galbūt, Dainiau, jūs praklausėte ir ši informacija tebuvo kurios nors iš minėtų laidų anonsas žiniose? Pastebėjau, kad neretai prieš žinių pabaigą pranešama apie po jų rodomų laidų siužetus.

    Atsakyti
  3. Vaidas

    Ne paslaptis, kad daugelis naujienų portalų remiasi LNK nuomone.

    O kad stebime Boženų ir Oksanų gyvenimus, reikia dėkoti mūsų geltonajai medijai, nes ji mums įskiepijo, kad tokie įvykiai yra žinios…

    Atsakyti
  4. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Žinoma, rašė ir kiti – delfi, lrytas, 15 minučių.Įdomu, kad ir delfi įdėjo prie įvykių ir naujeinų Lietuvoje. Bet Delfi, nors šiandien švenčia 10 metų jubiliejų, po truputį geltonėja. Tai, matyt, jų kryptis. Kita vertus, TV, kuri lyg ir turi žinių laidą, turi atsirinkti.

    Atsakyti
  5. Aušra Juškaitytė

    tai priklauso nuo pačios laidos- solidžios tai žinios, ar žinios kurios yra atitikmuo VBS. Jei variantas antras- tada tokia naujiena tiesiog žinių puošmena ir ašis.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *