Ar portalų komentatoriai turėtų gauti honorarus? Kodėl gi ne?

pagal | 2010/05/31

Delfi.lt portale prie komentarų skelbiama ir reklama

Niekas jau nediskutuoja, kad interneto portalų komentatoriai irgi kuria žiniasklaidos turinį. Kartais gerą, kartais gal nelabai kokybišką. Bet čia jau kita kalba ir kita diskusija. Tačiau jų kuriamas turinys kaip oras reikalingas portalams ir jis skatina portalų lankomumą, reiškia, ir padeda gauti daugiau pajamų.

Maža to, jau kurį laiką prie pačių komentarų dedama ir reklama. Tai reiškia, kad komentarai skaitomi ir yra populiarūs. Ypač, jei pamatai net ir prabangių prekių ar paslaugų reklamą.

Todėl nuolatiniai komentatoriai jau dabar galėtų drąsiai pradėti derybas su naujienų portalais dėl to, jog pajamas reikia dalintis. Kas dirba ir kuria, tas turi ir gauti atlygį. Bent dalelę to, kas uždirbama. Negi taip nebūtų teisinga?

4 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Jurga, mokėti reikai tik už kokybę 🙂 Sutinku. Nors srautą dažnai sugeneruoja nebūtinai kokybiniai tekstai.

    Atsakyti
  2. Jurga

    Turiu parengusi viena pranesima spaudai, taciau tas zmogus, apie kuri rasiau, prase jo neplatinti didiziausiems naujienu portalams, o tik maziau populiariems. Del komentaru, kurie zmogui gali ir depresija ivaryti… Na gal persudziau del depresijos, bet… Ypac daug nestabilios psichikos zmonniu, panasu, lankosi butent didziuosiuose naujienu portaluose. Del honoraru Dainius galbut teisus, taciau daugeliui jie galetu buti mokami su ta salyga, jog juos komentatoriai isleis psichologu ar psichitaru konsultacijoms… Sorry.

    Atsakyti
  3. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Sigitai, o dalis komentatorių, kaip suprantu, vykdo kažkieno užsakymus ir gauna honorarą iš tokio užsakovo 🙂

    Atsakyti
  4. sigitas

    dalis komentatorių už savo komentarus iš portalų , kaip honorarą, galėtų prašyti vaistų nuo psichinio nestabilumo

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *