„Valstiečių laikraščio“ ir „Gimtojo krašto“ darbuotojai įkūrė profsąjungą. Sveikinu

pagal | 2011/01/12

Vakar UAB „Krašto spauda“, leidžiančios laikraščius „Valstiečių laikraštis“ ir „Gimtasis kraštas“, žurnalistai ir darbuotojai visuotiniame susirinkime įkūrė profesinę sąjungą. Profsąjungos pirmininke išrinkta ilgametė „Valstiečių laikraščio“ žurnalistė, priedų „Sodyba“, „Sodietė“, „Bičių avilys“ redaktorė Irma Dubovičienė.

Tą pačią dieną UAB „Krašto spauda“ darbuotojų profsąjunga tapo tikrąja Lietuvos darbo federacijos (LDF) nare.

Lietuvos darbo federacija – antra pagal dydį ir seniausias tradicijas šalyje turinti profsąjunga, vienijanti apie 18 tūkst. įvairių profesijų darbuotojų: medikų, mokytojų, valstybės tarnautojų, paštininkų, transporto, vandens tiekėjų, metalo apdirbimo pramonės atstovų, ūkininkų, menininkų ir kitų.

UAB „Krašto spauda“ žurnalistų ir kitų darbuotojų susirinkime dalyvavusi LDF generalinė sekretorė Janina Švedienė supažindino su profsąjungų judėjimu šalyje, LDF tikslais ir veiklos gairėmis bei pažadėjo, kad LDF konsultuos naujai susikūrusią profsąjungą bei teiks profesionalią teisinę pagalbą.

„Dauguma darbdavių mano, kad profesinės sąjungos steigiasi tam, kad kovotų, konfliktuotų su darbdaviais, keltų nepagrįstus reikalavimus, sužlugdytų verslą. Iš tikrųjų profesinės sąjungos siekia dialogo, geresnių sąlygų darbuotojams, tačiau nenori pažeisti ir darbdavio interesų, o priešingai – stengiasi šiuos interesus derinti tam, kad įmonė klestėtų, kad darbdavys ir darbuotojai kartu siektų socialinės taikos, geresnių darbo sąlygų ir įmonės veiklos rezultatų“, – kalbėjo J.Švedienė.

UAB „Krašto spauda“ profsąjunga įpareigojo išrinktąją pirmininkę ir valdybą atstovauti bendrovės darbuotojams santykiuose su darbdaviu. Naujoji profsąjunga ketina siekti ne konfrontacijos, o dialogo su darbdaviu, geranoriškų ir konstruktyvių santykių.

Mano komentaras:
Nuoširdžiai linkiu kolegoms sėkmės civilizuotai sprendžiant su darbdavio tarpusavio santykiuose atsirandančius klausimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *