Savivaldybės tarnautojai ir jų kvalifikacija – (ne)problema

pagal | 2011/01/20

Prieš metus „Kauno diena” rašė apie tai, kad Kauno miesto svaivaldybėje vykdoma neskaidri personalo politika.

Naujienų portale kaunodiena.lt labai kategoriškai buvo įvertinta situacija:

„Kauno konservatorių apetitas svarbiuose savivaldybės postuose įdarbinti kuo daugiau saviškių nepasotinamas. Atslūgus suvalkiečių desantui, stiprinamos Veršvų vidurinės mokyklos absolventų pajėgos miestui valdyti.”

Pastarosiomis dienomis viešai ir vėl prabilta apie tai, kad artėjant savivaldos rinkimams kai kurių miestų merijose vyksta įvairūs neskaidrūs procesai – „savi” perkeliami į geresnes pozicijas, atlyginimai pagerinami ir pan. Dėl visa pikta, jei meras pasikeistų. O taip tikrai bus.

Todėl šiandien prisiminęs senąją istoriją dėl Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Laimos Griauslytės paskyrimo į šias pareigas ir FB radęs vieno kolegos nurodytą Pūko televizijos interviu su šia pareigūne dėl jos paskyrimo, pagalvojau – štai kaip lenda yla iš maišo, kai žurnalistai užduoda paprastus klausimus. Pasak kaunodiena.lt, tuomet „paklausta, ar netrūksta patirties vadovauti skyriui, jauna valdininkė problemos neįžvelgė”.

Peržiūrėjau interviu. Tarnautoja savo kvalifikacijos problemų gal ir neįžvelgė. O aš matau. Skyriaus vedėjas turėtų bent jau mokėti aiškiai reikšti savo mintis.

Įdomi detalė – tas pats naujienų portalas kaunodiena.lt iki šio paskyrimo rašė ir apie buvusią minėto skyriaus vedėją Mariją Stanikūnienę ir jos pasitraukimą iš posto. Darbą palikusi moteris atviravo:

„Iki šiol visus 18 metų dirbau komforto sąlygomis, nes galėjau turėti savo nuomonę. Dabar pajutau, kad man jau reikia pasitraukti. Save palaužti ir prisitaikyti prie naujų metodų nesugebu. Kita vertus, reikia savo vietą užleisti jauniems.“

Pasak kolegų, moteris dar pridūrė, kad niekam pretenzijų neturi, savo kabinetą paliko labai taikiai.

Istorija sena, tačiau ar tokių „naujų” istorijų nebus artėjant vasario mėnesio rinkimams?

6 komentarai

  1. Dainius Radzevičius

    hmmm, šiame dienoraštyje ne vien rimtai rašoma 🙂 Klaidas stengiuosi taisyti. maniau, kad klaidų mažėja, nes kaskart jas ištaisau. Tad senų lyg ir nebelieka.
    Tačiau jei Jums iš tiesų nesinori čia lankytis ir dalintis savo mintimis, nepykite, tikrai jokios prievartos nėra ir niekada nebus. Čia dalinuosi subjektyviais savo stebėjimais ir mintimis. Kartais jie yra spontaniški, gal todėl ir yra klaidų. Dėl to galiu tik atsiprašyti ir paprašau nurodyti tokias klaidas, kad galėčiau jas vėliau ištaisyti.

    Atsakyti
  2. hmmm

    o man labiausiai norėtųsi, kad „rimtai” ir viešai savo nuomonę reiškiantis Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas išmoktų pagaliau rašyti be klaidų. Skubėjimas gali būti pasiteisinimas pirmaisiais mėnesiais. Kuo toliau, tuo klaidų daugiau. Nėra laiko, geriau nerašyti, nei rašyti bet ką ir bet kaip. Vis rečiau čia apsilankau, teks gal visai akių nesigadinti.

    Atsakyti
  3. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Simai, yra ką pridurti. reikia tai nuolat viešinti ir rodyti. Kad ne tik tokių neskirtų, bet jie patys bijoti eiti į tokias pareigas.

    Atsakyti
  4. Atgalinis pranešimas: altajus.net » Blog Archive » Kauno miesto savivaldybės “specialistai”

  5. pow

    aha, dabar visi per FB dalinasi šituo įrašu. Baisu iš tiesų, bet tokių manau nemažai būtų, ypač tarp tų, kurie atėjo be konkurso ir dar tuo metu, kai visi zirzė, kad pinigų nėra ir imkit mėnesį neapmokamų 😉

    Atsakyti
  6. Simas

    Jooo… Nėra ką ir pridurti… Ryškiai kažkas persistengė pasodindamas šią mergaitę į šias pareigas…

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *