Kuo neįtiko žiniasklaidai bankai, draudikai ir mobiliojo ryšio prekeiviai? Pažiūrėkime į faktus

pagal | 2011/02/02

Spaudoje, internete, radijuje ir televizijoje per pastarąjį penkmetį teigiamų pranešimų srautas žiniasklaidoje tolygiai mažėjo. Apie tai šiandien pranešė įmonė Mediaskopas (BNS grupės įmonė).

Pasak pranešimno spaudai, 2009 metais, lyginant su 2006-aisiais, teigiamų paminėjimų srautas analizuojamuose sektoriuose sumenko: bankų rinkoje – 54,6%, mobiliojo ryšio operatorių – 12,3%, draudimo – 65,0%. Ši tendencija, pasak šaltinio, ypač ryški bankų sektoriaus paminėjimuose.

Mano nuomonė paprasta – o kuo čia buvo labai girtis ir kokios geros naujienos galėjo būti? 2006-2007 metais ekonomika augo, kreditų rinka augo, visi skolinosi, priverstinai daug draudėsi, mobiliais ėmė kalbėti daug ir visur… O tada ekonomika smogė visus ant žemės iš padebesių ir tada pasimatė visų „draugiškų” bankų, draudikų ir kitų kompanijų tikrasis veidas. Šią mano nuomonę iš esmės patvirtina ir faktai. Štai UAB „Mediaskopas“ Analizės skyriaus vadovė Akvilė Katilienė teigia:

„Didžiausias neigiamų pranešimų srauto šuolis išryškėja 2009 metais komercinių bankų bei mobiliųjų operatorių komunikacijoje. Bankų sektoriuje neigiamų paminėjimų skaičius 2009, lyginant su 2006, išaugo 131,6%, o mobiliųjų operatorių – 71,2%. Lietuvos žiniasklaidoje mirgėjo kaltinimai bankams dėl neapdairiai dalintų paskolų, informuota apie bankų patirtus nuostolius, augantį nemokių klientų (tiek privačių, tiek verslo) skaičių, atleidžiamus darbuotojus, sumažintus reitingus. Mobiliųjų operatorių įvaizdis kentėjo dėl paviešintos informacijos apie skirtas nuobaudas už klaidinančias reklamas, nepalankias pokalbių planų sąlygas, konfliktus su gyventojais dėl bazinių antenų iškėlimo ir kt.“

Keista, tačiau pranešimą atsiuntusi kompanija kažkodėl beveik visas nuodėmes (bent jau pavadinime ir įžanginėje pastraipoje) „krauna” žiniasklaidai. Iš esmės ji teigia, kad žiniasklaida verta purvasklaidos vardo (pranešimo spaudai pavadinimas – AR KRIZĖ PASKATINO ŽINIASKLAIDĄ „TAŠKYTIS“ PURVAIS?):

„Krizės metu žiniasklaidos priemonės linkusios „taškytis“ purvais, rodo stebėsenos ir komunikacijos žiniasklaidoje analizės sprendimus teikiančios bendrovės „Mediaskopas“ tyrimas. Bendrovė ištyrė, kaip keitėsi žiniasklaidoje publikuojamos informacijos pobūdis apie aktyviausiai komunikavusius verslo sektorius 2006 – 2010 metais. Atlikta analizė parodė, kad komercinių bankų ir mobiliųjų operatorių sektoriuose 2009 m. išties fiksuojamas ryškus neigiamų paminėjimų šuolis, tačiau draudimo sektoriui „puolimo“ pavyko išvengti.”

Todėl kiekvienam verta skaityti visą pranešimą ir išvadas pasidaryti patiems. Bent jau verta pabandyti atsakyti į klausimą, o kodėl minėtų sektorių atžvilgiu tiek daug žiniasklaidoje buvo negatyvo?

3 komentarai

  1. Atgalinis pranešimas: Savaitgaliui: pastebėjimai « Bankų naujienos

  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    ilnis, gali prisiminti vien OMNITEL planus visus klientus pasodinti ant fiskuotų sąskaitų. tada tiek visko kilo, kad ohohoho…

    Atsakyti
  3. vilnis

    „kodėl minėtų sektorių atžvilgiu tiek daug žiniasklaidoje buvo negatyvo?” — Tikrai keista, nes kai nesiseka, žmonės dėl nesėkmės paprastai kaltina kitus, kaip Lietuvoje jau įprasta – žydus, masonus, prokurorus, gėjus ir pedofilus. Jei bankininkus kai kas priskiria prie bent vienos iš aukščiau minėtų kategorijų, tai informacija apie nemalonę mobiliojo ryšio prekeiviams mane labai nustebino. Gal žurnalistai gavo iš jų padidintas sąskaitas? 😉

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *