Topinės laidos už 390 tūkstančių litų per mėnesį

pagal | 2011/03/14

Naujienų portalas DELFI pranešė, kad „TV3 televiziją valdanti bendrovė „Tele-3“ dėl autorių ir gretutinių teisių pareiškė ieškinį prodiuserinei kompanijai „Be tabu ir Ko“ – televizija siekia ne tik prisiteisti beveik 80 tūkst. Lt, bet ir uždrausti bet kokiu būdu transliuoti pramoginių laidų „Dzin“, „Meilės trikampis“ bei „Puikusis šou“ įrašus.”

Šis ginčas manęs nelabai domina. Žymiai įdomesnė pasirodė informacija, kad keletą laidų televizijai LNK gaminanti „Be tabu ir Ko” apskundė turto areštą ir turėjo savo argumentų:

Prodiuserio Sauliaus Bartkaus vadovaujama „Be tabu ir Ko” Kauno apygardos teismui nurodė, kad turi galiojančias sutartis su televizijos transliuotoju „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ (LNK), kuris kiekvieną mėnesį už televizijos laidų gamybą moka apie 390 tūkst. Lt.

Tai lyg ir reiškia, kad dėl kažkokių „varganų” kelių dešimčių tūkstančių litų areštuoti sąskaitas neverta. Tuo pačiu DELFI primena, kad šiuo metu „Be tabu ir Ko“ kuria laidas „KK2”, „Faktų tyrimo biuras“, „Kažkas atsitiko“, „Neišgalvoti gyvenimai“ ir „Kryžminė ugnis“.

Galime padalinti sumą iš visų laidų skaičiaus ir gausime vidurkį. Taip galima nesunkiai sužinoti, kiek vidutiniškai kainuoja šiandieniniės komercinių televizijų „topinės” laidos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *