Ar tikrai alkoholio reklama susuko galvas?

pagal | 2011/06/13

Taip jau suintrigavo mane tos (ne)diskusijos žiniasklaidoje dėl visiško alkoholio draudimo, kad sau įsipareigojau stebėti viešąją erdvę ir debatus šia tema. Pirmas kiek pavėpęs „zuikis” man užkibo ukiozinios.lt portale.

Pradžioje, kai perskaičiau šių metų gegužės 12 dienos straipsnio antraštę „Alkoholio reklamos panaikinimui mokinių atstovai nepritaria”, net plaukai piestu ėmė stotis – Lietuvoje dėl alkoholio ir jo reklamos išsaugojimo jau ir vaikai ima reikšti savo poziciją, o žiniasklaida ją naudoja kaip argumentą?

Bet perskaitęs tekstą radau visiškai priešingą poziciją – Lietuvos mokinių parlamentas išplatino viešą laišką, kuriame reiškia susirūpinimą dėl alkoholio reklamos draudimo panaikinimo. Pasak pranešimo, mokinių atstovai kelia klausimą, kodėl užregistruotas įstatymo pataisos projektas gina verslininkų, o ne Lietuvos visuomenės, o ypač jaunimo interesus.

Dar viena įdomi detalė – portalas ukiozinios.lt remiasi krepsinis.net kaip šaltiniu. Ieškau panašaus teksto krepsinis.net – niekaip negalima rasti. Paieškoje neveikia joks normalus raktinis žodis – reklama, alkoholis, moksleiviai, parlamentas ir t.t.

Kita vertus, kai naujienų portalo alfa.lt paieškoje įvedi žodžius alkoholis ir reklama bei randi nuorodą į tokio pat turinio Lietuvos mokelsivių parlamento poziciją, nustebmi, kad viso teksto alfa.lt negali rasti.

Tai kokie čia triukai vyksta – juodojo PR ar kokie kiti?

P.S. Vis dar manau, kad viešoji erdvė turi būti skirta diskusijoms ir skirtingų nuomonių išklausimui, o ne spekuliacijoms.

6 komentarai

  1. Atgalinis pranešimas: Alkoholio reklama ir Seimo sprendimai. Žiniasklaida prognozuoja ar spaudžia? at Dainius Radzevičius

  2. Dainius Radzevičius

    geras 🙂 Nebuvau matęs. Su Linu kalbėjomės gal prieš keletą savaičių. Įdomu, kad pakalbino visus tuos, kurie kelia problemas dl to, bet nekalbino nieko, kas siūlytų kitokią poziciją…

    Atsakyti
  3. Aurelijus Veryga

    Vis pasitikrinu Dainiau:) Nes pradžioje atrodė, kad dėl žiniasklaidos elgesio mane apėmė paranoja ir jokio čia sąmokslo nėra. Bet dabar visi požymiai rodo, kad gal man tos paranojos ir nėra, o sąmokslas visai tikras:)

    Atsakyti
  4. Aurelijus Veryga

    Na va Dainiau, man ramiau, vadinasi nesivaidena ir šizofrenija nesusirgau:)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *