Lietuva – Eurovizijos finale!!! Gera žinia tiems, kas nori džiaugtis savo šalimi

pagal | 2012/05/25

Šį komentarą galvojau nerašyti, nes esu skeptikas dėl tokių masinių muzikinių eurovizinių konkursų, kurie yra tapę ir tam tikra politine poveikio visuomenei priemone. Beje, kaip ir dideli masiniai sporto renginiai. Bet juk visur galima matyti ir pliusų? Žinoma!

Todėl vakar su malonumu pažiūrėjau „Europos plius” regiono pop atlikėjų pasirodymus gražioje scenoje, su gražiu apšvietimu, su gražiais Baku vaizdais.

O kai netikėtai daugeliui lietuvių pirmuoju atrinktu finalininku (lyg ir atrankos etapo nugalėtoju) paskelbtas lietuvis Donatas Montvydas, beveik esu įsitikinęs, kad daugeliui tai buvo kiek netikėta. Juk mes esame ir sporte, ir kitur pripratę „prasibrauti”, „prasimušti”. Geriausiu atveju „patekti”. Todėl šį kartą tai yra puiki proga pasižiaugti tiems, kas mėgsta pop muziką, konkurenciją dėl to „kas geresnis” ir šiaip masinius renginius ir reginius. Galima didžiuotis ir džiaugtis savo šalimi, nes ji yra matoma (nors ir kukli trispalvė rankose, bet ji mūsų) tarp kitų, atrodytų, žymiai didesnių, galingesnių, turtingesnių. Gal net gyventi patrauklesnių.

Ir dar labai svarbu nepamiršti, kad laukia Eurovizijos finalas, kuriame apie aklą meilę dainuojantis lietuvis suteiks nemažai vilčių ir net intrigos, kol nebus paskelbti galutiniai balsavimo rezultatai. Tad šeštadienį galima bus pradėti pilietinėmis akcijomis UŽ LAISVĘ IR TIESĄ, PRIEŠ MELĄ IR SMURTĄ, užbaigti vakarą – su Eurovizijos finalu.

Ir ten, ir ten organizatoriai tikisi masės žmonių. Juolab, kad vienas iš mitingo pagrindinių šūkių tinka visiems – ir Eurovizijos žiūrovams, ir sporto gerbėjams, ir šiaip piliečiams: „Norime gyventi laisvoje ir orioje Lietuvos valstybėje”.

Pritariu. Ir gyvenu.

6 komentarai

  1. Guddu

    oho. niekad neibcuau patikejes, kad Sebastien Tellier galetu dalyvauti tokiam shudinam konkurse. na, bent jau viena shalis pateike rimta produkta. tik vat nustebau, kad kolega iki siol nieko nezinojo apie Sebastien Tellier, bet tiek daug zino apie jevrovizija;] labai daug ka pasako apie muzikine kompetencija ;D gal verta vel pamastyti apie ta Man labiau patinka rimtesnės elektronikos atšakos. pasisakyma?;]zodziu man asmeniskai buvo labai geda, jog as tik praeita rudeni suzinojau apie La Ritournelle, nors pasirodo sitas veikejas jau senai darbuojasi. o dar va kaip tik uztikau plokstele Divine gabalo su labai rimtais remiksais ir remikseriai. na tiek to.ai beje, labai buvau nustebes, jog podcastai tau naujiena:) kazkaip netgi aiktelejau;] bet jai ka sakyk, turiu kruva demesio vertu pasidalinti podcast seriju. pats jau senai nebeklausau, nes vietos daug uzima ir nera laiko bepraklausyti. dabar jau patys irasinejam!

    Atsakyti
  2. Jorico

    Nežinau ką ši daina tokio turi, bet man ji patiko. Toks tyras nuoširdus kūrinukas. Ir votsliako balsas geras. Manau, kad jie bent jau į nacionalinės atrankos finalą verti pakliūti.

    Atsakyti
  3. Marius

    Eurovizija ne tik finale, bet jau laikas ruoštis Lietuvai kitamet, nes atėjo ir į mūsų kaimą šventė.
    Montvydas kaip estrados atlikėjas man patinka ir kaip žmogus. Sekmės jam ir neabejoju.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *