Policija prašo mūsų nuomonės: koks turėtų būti apylinkės inspektorius?

pagal | 2011/03/22

Policijos departamentas viešai kreipiasi į Lietuvos žmones su prašymu padėti jiems apsispręsti, koks turėtų būti apylinkės inspektorius. Bandau atsakyti: paslaugus, principingas, sąžiningas, greitai reaguojantis. Toks, kokį mes matome iš serialų.

Galima toli ir neieškoti. Pati Poliicja gražiai reklamuoja savo sistemą. Sakau labai aiškiai – noriu tokių inspektorių visoje Lietuvoje!!! Štai tokių, kuriuos rodo šiame klipe – atliekantys pareigą, gyvenantys tarp mūsų. Ir niekada nepamirštatys, kad jų pareiga – ginti, saugoti, padėti.

Kaip rašoma laiške, policijos įstaigų pareigūnai bei visuomenės atstovai, turintys idėjų kaip efektyviau sureguliuoti prevencijos padalinių pareigūnų veiklą, (pvz., aiškiai apibrėžti ir atskirti kaimo ir miesto gyvenamąsias vietoves prižiūrinčių pareigūnų funkcijas, numatyti tokių pareigūnų rotacijos mechanizmą miestuose ir rajonuose keičiant prižiūrimąsias teritorijas, atsisakyti kai kurios dokumentacijos, funkcijų ar pan.), kad ji optimaliausiai atitiktų visuomenės poreikius, kviečiami iki šių metų balandžio 29 d. teikti siūlymus el. paštu vilnius.pd.prevencija@vrm.lt.

Beje, man būtų lengviau atsakyti, kokio nenorėčiau matyti inspektoriaus – tinginio, kyšininko, formalisto ir pėsčio (būtų gerai, kad visada būtų su „ratais” ir neverktų, kad nėra pinigų kurui, aprangoms ir t.t.).

Dar norisi, kad nebūtų tokie, kaip čia pavaizduoti „keliukai” ir kiti.

Kita vertus, būtų labai smagu pamatyti visus tautos pageidavimus 🙂 Įtariu, kad poreikiai gali būti labai įvairūs. Juk ir visuomenė mūsų ne vienalytė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *