Saugokime žodžio laisvę ir pasitikėjimą vieni kitais

pagal | 2009/05/07

Mieli kolegos ir visi tautiečiai,

Šiandien kaip niekada turime daug norų ir galimybių. ir kartais labai mažai vilties, kad visi gražūs planai taps realybe. Prisimindami prieš daugiau nei šimtmetį atgautą, iškovotą ir išsaugotą lietuvišką žodį spaudoje, knygose ir kasdieniniame gyvenime galime tik džiaugtis ir vieni kitus sveikinti – maža Europos tauta yra laisva.

Ne viena lietuvių karta jautė, kaip nelengva buvo išsaugoti ir puoselėti savo kalbą, žodžio bei informacijos laisvę. Ir mūsų žurnalistai bei leidėjai 1996 metais visuotiniame susirinkime garsiai pasakė, kad didžiausias žiniasklaidos turtas – pasitikėjimas ja. Pasitikėjimas, kuris sukurtas ne tik dabarties žurnalistų ir leidėjų, bet ir ankstesnių laisvą žodį skleidusių kartų.

Todėl ši diena mus įpareigoja nepamiršti, kad pasitikėjimo pagrindas yra nepriklausomumas, teisingumas ir nešališkumas. O svarbiausia visų žurnalistų pareiga – gerbti tiesą ir visuomenės teisę į tiesą. O šios vertybės niekaip nesusiję nei su ekonominiu sunkmečiu, nei su asmenine finansine gerove. Tam reikia tik vidinės stiprybės. Jos ir vilties linkiu kiekvienam.

Dainius Radzevičius

1 komentaras

  1. Ruvi

    Labai gražus kreipimasis.
    O dėl tiesos.. nežinau. Dažniau susidaro įspūdis, kad žiniasklaida susirgo šou ir sensacijų darymu.
    Labai norėtųsi, kad viskas pasikeistų taip, kaip linkima šiame sveikinime 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *