Ministras A.Ažubalis ragina atsisakyti baudžiamosios atsakomybės už šmeižtą. Ačiū už dovaną :-)

pagal | 2012/05/03

Dar tik įsisiūbavo Briuselyje popietinė žurnalistų diskusija apie žodžio laisvę, toleranciją ir rasizmą žurnalistikoje, o jau skaitau kaip Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ragina atsisakyti baudžiamosios atsakomybės už šmeižtą.

Na gal tai ir negalime vadinti valdžios dovana tarptautinės spaudos laisvės dienos proga. Bet… Tai viena gražiausių iniciatyvų, kurią tik galėjo pademonstruoti politikas ir dar priklausantis partijai, kurios kai kurie nariai ne kartą bandė apriboti žiniasklaidos savarankiškumą. Pvz., įvedant stipresnę politikų kontrolė visuomeniniame transliuotojuje.

Todėl sakau nuoširdžiai, kad jei šią ministro iniciatyvą palaikys Seimas ir Prezidentė, tai bus realus žingsnis ginant žodžio laisvę. Žinoma, reikia nepamiršti, kad jei kas iš tiesų sugalvotų ką nors šmeižti, turi už tai susimokėti.

O ministrui tikrai sakau AČIŪ.

7 komentarai

  1. liudvika

    Mane tai ne kiek nestebina, keista tik kad tiek daug laiko turejo prabegti.Prisimeni ESBO konferencija 2011? Po Visocko bylos pagarsinimo, manau, kito kelio Lietuva neturi. Net Rusija ir Ukraina jau senai dekriminalizavo smeizta, taip kad dabar tik klausimas – kas nugriebs nuopelnus.

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Manau, kad Lietuva darosi panaši į Estiją ir Suomiją – lėtai galvoja. Mano byla turėtū baigtis irgi greitai, gal tada pajudės ledai?

      Atsakyti
  2. Nelas

    lazdos ir pierniko metodas buvo yra ir dar ilgai liks valdžios ir politikų įnagiu tvarkantis ne tik su žiniasklaida , bet visumoje su visuomene.
    Kol vietos bendruomenėms bei asociacijoms bus nustatinėjamos tvarkos kaip ir ką daryti vietoje, o ne administracijos , vyriausybės atsakomybė už negebėjimą ir vengimą atstovauti ir ginti tų bendruomenių ir asociacijų ,jų narių interesus ,tol nuolat turėsime konfliktą. Būtent nenoras visą laiką klausytis ir vykdyti Maskvos ir TSKP CK diktato subrendo į Sąjudį ir virto Baltijos keliu. Deja eiti toliau gavusieji valdžia respublikos mastu nenori. Vilnius ir jo pavyzdžių sekdami kiti didmiesčiai centralizuoja valdžia. Žiniasklaidos gi balsas virsta šunų lojimu ant savivaldybių išrinktųjų didmiesčiu tarybų , jų vadų bei administracijų

    Atsakyti
  3. Dainius Radzevičius

    Mariau, tu teisus, todėl ir rašiau, kad „kai kurie”. Ir šiuo atveju turime sau ?irodyti, kad galma kelti bendravimo kultūrą be gąsdinimų kalėjimais.

    Atsakyti
  4. Marius

    Valdžią sudaro konkrėtūs žmonės, ne visi gi iš jų diktatūros, prievartos šalininkai ir populistai.

    Protingi įstatymai turi įtikinti, kad juos pažeidinėti nenaudinga, o ne kelti siaubą.
    Iš kitos pusės visuomenė irgi turi subręsti iki protingų įstatymų. Pavyzdžiui, kai kam gali pasirodyti nesąmonė, kodėl aš turiu laikytis 10 Dievo įsakymų!? O kitam ateina suvokimas, kad nuo to priklauso jo sveikata, savijauta, pozityvios emocijos.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius

    Mariau, net negalėjau patikėti, kad nuolat norėdama vis kaip nors nubausti žurnalistus valdžia netikėtai padaro priešingai. Galim avadinti tai ir rinkimų triuku. Vistiek tai yra sveikintina.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *